سلام به شما دوست عزیز
در این مسیر بهتر است در همین سن که هنوز امکان رشد قدی شما وجود دارد برای بررسی شرایط ژنتیکی ، صفحه رشدی ، شرایط تغذیه ، خواب و... که بر روند رشد قدی شما تاثیر دارد به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید تا بتوان به شما کمک کرد که از نظر رشد قدی شرایط بهتری تا زمانی که امکان آن وجود دارد برای شما ایجاد شود .
دقت کنید که امکان رشد قدی تا زمانی می باشد که صفحه رشدی شما بسته نشود پس بهتر است در هیمن زمان به متخصص مراجعه کنید .
در حدود 10 تا13 سالگی که شروع بلوغ است ترشح تستوسترون تحت تاثیر گنادوتروپیک هیپوفیز قدامی به سرعت افزایش می یابد و این ترشح در بقیه عمر ادامه می یابد ولی پس از 50 سالگی به سرعت کاهش می یابد. تستوسترون توده استخوان را زیاد میکند و باعث رسوب و احتباس کلسیم می شود . در پی ازدیاد تستوسترون ،گردش خون هنگام بلوغ به حد چشمگیری زیاد می شود و املاح رسوبی و کلسیم زیاد می شود . این هم باید در نظر بگیریم که اگر تستوسترون زیادی ترشح شود در کودکان در حال رشد سرعت رشد استخوان کاهش می یابد و باعث نقص می شود . علت این امر تاثیر تستوسترون بر بخش های رشد کننده استخوان است و سبب جوش خوردن اپی فیز های استخوان دراز در سن کم به تنه استخوان مربوطه می شود . پس با سرعت بالا رفتن رشد این جوش خوردن زودرس اپی فیز باعث می شود قد شخص از حالتی که تستوسترون اصلا ترشح نمی شود کوتاه تر شود و این موضوع با آزمایش نیاز به بررسی دارد سرعت رشد در دختران در کنار عوامل دیگر به میزان ترشح هورمون رشد و هورمون جنسی استروژن مربوط می شود.
هورمون رشد باعث افزایش قد به خصوص در استخوان و غضروف می شود . ولی هورمون جنسی زنانه استروژن سبب بسته شدن مرکز رشد استخوانی و کاهش رشد استخوانی می شود به همین سبب بعد از شروع قاعدگی سرعت رشد قدی در دختران کندتر می شودو معمولا قد دختران در این زمان حداکثربیش از 6 سانتی متر افزایش نمی یابد. جهش رشد قدی در دختران معمولا 1 سال قبل از شروع عادت ماهیانه است. تحریکات جنسی ممکن است باعث قاعدگی و بلوغ زودرس در دختران شودو ترشح هورمون جنسی زنانه باعث بسته شدن زودرس اپی فیز استخوان های بلند و در نتیجه کوتاهی قد می شود در این مسیر نیاز است که متخصص صفحه رشدی را بررسی کند و هرمون های شما بررسی شود تا بتوان نظری بیان کرد که در حیطه تخصصی ما نمی باشد .