مشاوره تلفنی حضوری آنلاین
۰۲۱-۲۲۲۴۷۱۰۰
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

زود از پوشک گرفتم و داد ژدم

116 بازدید
سوال شده Mar 1, 2021 در روانشناسی کودک و نوجوان توسط بی نام
سلام دختر 22ماهه ای دارم تقریبا 15 ماهه بود که خودش به دستشویی  رفتن علاقه نشون داد و واقعا هم می‌رفت و اطرافیان گفتن حالا که علاقه داره ببرش و شروع کن اوایل خیلی خوب بود ولی چون کوچک بود تند تند میبردمش که بعد از دو ماه از دستشویی زده شد و اصلا خاطر نبود بیاد ولی من پافشاری میکردم و با هزار ترفند میبردمش عروسک ،چیزای مختلف و... بعد یه روز میگفت یه هفته نمی‌گفت واقعا عصبی شده بودم پوند بار سرش داد زدم و الان نه حاضره پوشک بشه نه بره دستشویی تا میرم سراغش میگه ندارم و گریه می‌کنه تورو خدا راهنماییم کنید.
1 پاسخ
پاسخ داده شده Mar 1, 2021 توسط ravanshenasesite حرفه ای (135,540 امتیاز)
سلام به شما دوست عزیز

نگرانی شما برای فرزندتان قابل احترام هست اما عزیزم دقت کنید که شما خودتان اشتباهات رفتاریتان را می دانید و بیان کرده اید مانند داد زدن و یا تنبیه و یا بیش از اندازه به دستشویی بردن کودکتان و یا تنبیه بخاطر اینکه نتوانسته است زمانی خود را کنترل کند برای بهبود این مسیر و بازسازی  آن در اول نیاز است که این موراد بالا حذف شود و جای خود را به ارامش و پذیرش سن کودکتان بدهد چون کودک شما در زمان فعلی هم در نظر بگیریم تنها 22 ماه دارند پس صبور باشید تا بتوانید در این مسیر شرایط بهتری را ایجاد کنید.

بله اینکه کودک شما به دستشویی رفتن علاقه نشان می دهد و در مورد ان کنجکاو می باشد می تواند نشان از آمادگی او باشد اما در این مسیر نیازی به عجله کردن نیست و نباید حتما در یکی دو ماه این مسیر طی شود .بق نظر پزشکان برای آنکه کودک توالت رفتن را بیاموزد ابتدا باید مغز او تکامل یابد و سیستم عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کامل نیست، کودک بدون اختیار ادرار می کند یعنی مثانه یا روده ها به محض پرشدن، خالی می شوند. به طور کلی  از 28 ماهگی به بعد، مغز تکامل پیدا می کند و می توانند ادرارشان را کنترل کنند پس در سنین پایین تر احتمال خطا و اینکه کودک کنترل کمتری داشته باشد وجود دارد هرچند که شرایط کودکان با هم فرق می کند اما در این مورد بهتر است که آمادگی داشته باشید که گاهی کودکتان نتواند و حتی نخواهد که به دستشویی برود .

اگر از کودکتان خواستید روی صندلی توالت بنشیند، اما 10 دقیقه گذشت و او کاری نکرد او را از توالت بیرون ببرید و بعد از چند دقیقه دوباره او را به توات بازگردانید ماندن زیاد در توالت باعث خستگی و بی تمایلی کودک می شود .

سعی کنید که از شورت های مخصوص استفاده کنید تا نگرانی برای کثیفی منزل کاهش یابد و از واکنش های تند به او خوداری شود البته نیازی نیست به او نوع کارکرد شورت را بگوید.

. مهم‌ترین نکته این است که فرزندتان را خجالت‌زده نکنید و به طور کلی تنبیهش نکنید. بسیاری از والدین سعی می‌کنند این فرآیند را با تهدید کردن کودک کوتاه‌تر کنند. اگر فرزندتان جایش را خیس کرد، لازم است به او اطمینان خاطر بدهید که هیچ تقصیری ندارد و لازم نیست خجالت بکشد و ناراحت بشود. بزرگسالان نمی‌دانند که چه زمانی کودکان را تحت فشار می‌گذارند و به آنها استرس وارد می‌کنند. در واقع استرس یکی از مهم‌ترین دلایلی است که باعث می‌شود کودک کنترل مثانه را از دست بدهد. وقتی می‌خواهید فرزندتان را از پوشک بگیرید، ترس می‌تواند بزرگترین دشمنتان باشد، پس مواظب باشید که ترس را در وجود کودک القاء نکنید.

وقتی موفق شدید دستشویی رفتن را به فرزندتان آموزش بدهید، احتمال تمیز ماندن او در طول روز بیشتر از شب است و ممکن است هنوز برای کودک راحت‌تر باشد که روده یا مثانه‌اش را شب‌ها داخل پوشک تخلیه کند.

اما بعد از این که کودک به دستشویی رفتن عادت کرد، می‌توانید انتظار داشته باشید که شب‌ها پوشکش را خیس نکند یا پوشکش صبح روز بعد فقط کمی مرطوب باشد.

اگر پوشک کودک چند روز صبح خشک بود، می‌توانید شب‌ها دیگر پوشک نبندید. در این مدت به تدریج به کودک آموزش بدهید که قبل از خواب به دستشویی برود. به فرزند خردسالتان کمک کنید که متوجه شود چرا باید شب‌ها قبل از خواب دستشویی برود و چرا دیگر نباید پوشکش را کثیف کند از دادن غذهای سرد و یا نوشیدنی قبل از خواب خوداری کنید تا امکان دستشویی در شب کاهش یابد .دقت کنید که از مقایسه خوداری کنید و او را سرزنش نکنید کودک دستشویی کردن را یک دستاورد می داند که نیاز است از سمت شما نیز مورد پذیرش قرار بگیرد .

البته انتظار نداشته باشید که یک شبه موفق بشوید. برای این که فرزندتان را صبح‌ها خشک و تمیز در آغوش بگیرید، باید بیشتر صبر کنید و مراقب باشید که فشار بیش از حدی به کودک وارد نکنید. همچنین خودتان را برای دیدن جای خیس فرزندتان در بعضی روزها آماده کنید. نگران نباشید، شب ادراری تا پنج سالگی عادی است؛ اما در این حالت بهتر است کودک را هر چند وقت یکبار شب‌ها پوشک کنید و تشک یا ملافه ضدآب روی تخت بیاندازید این مسیر می تواند نگرانی های شما را کاهش بدهد و فشار روحی به فرزندتان نیز در کنار آن کاشه یابد .

در کنار این موارد به شرایط جسمی فرزندتان نیز توجه کنید چون یبوست و یا بیماری های عفونی برای او با درد می تواند همراه باشد که تمایل به ادرار و مدفوع را کاهش می دهد.این مسیر را با رعایت موارد بالا ادامه بدهید و عجله نداشته باشید .
به مشاوره آنلاین روانشناسی خوش آمدید، مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از دیگر کاربران و مشاوران مجرب و منتخب کانون مشاوران. مطالب با مضامین توهین آمیز به ادیان، دین اسلام و عقاید و استفاده از کلمات رکیک را گزارش دهید تا حذف شود.
مشاوره تلفنی حضوری آنلاین
۰۲۱-۲۲۲۴۷۱۰۰
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵
۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲

17,245 سوال

28,550 پاسخ

29,888 دیدگاه

2,729 کاربر

سوالات مشابه
3 پاسخ 142 بازدید
1 پاسخ 64 بازدید
سوال شده می 18, 2020 در روانشناسی کودک و نوجوان توسط مادر خسته
2 پاسخ 151 بازدید
...