سلام به شما نرگس جان
برای داشتن یک برنامه ریزی متناسب با شما نیاز به مراجعه حضوری و یا تلفنی به مشاور تحصیلی هست چون شرایط درسی شما و ضعیف یا قوی بودن و هدف گذاری که دارید تاثیر زیادی بر نوشتن برنامه دارد . حتی در این مسیر زمان مدرسه، مهارت های دیگری که دنبال میکنید، زمان خوابیدن و... هم اهمیت دارد تا بتوان یک برنامه ریزی متناسب داشت .
اهداف کوتاه مدت ممکن است شامل گذراندن آزمون در یک هفته، اتمام مقاله در عرض ۲ هفته یا به خاطر سپردن و تمرین برای یک ارائه در مدت ۱۰ روز باشد. برای این پروژهها وظایف خود را به صورت روزانه تقسیم کنید.
اهداف بلند مدت ممکن است شامل قبول شدن در دانشگاهی خاص، کسب بورسیه تحصیلی یا استخدام در یک کار خاص یا کارآموزی باشد. برای این اهداف، وظایف خود را به صورت هفتگی یا ماهانه تقسیم کنید تا آنها را بیشتر کنترل کنید.
از اینکه دقیقا چه مدت زمان برای هر یک از این اهداف دارید، مطمئن شوید! تاریخ هر روز را در آخر یادداشت کنید و روزها و هفتههای گذشته را محاسبه کنید.
یک ترفند برای ایجاد برنامه ریزی درسی، طراحی زمان مطالعه روزانه یا هفتگی هر درس است. با این کار شما یک برنامه دارید و دیگر لازم نیست مدام روند درس خواندنتان را کنترل کنید. با ایجاد یک برنامه* روتین، شما به مطالعه کردن عادت میکنید.
چک کنید چه زمانها و روزهایی در طول هفته هست که میتوانید همیشه در این اوقات مطالعه کنید. بهعنوان مثال ممکن است شما بین ساعت ۳ تا ۴ بعد از ظهر، وقتتان آزاد باشد یا مثلا هر سهشنبه یا پنجشنبه وقت آزادتان بیشتر باشد. در صورت امکان سعی کنید برنامه ریزی درسی خود را پس از جمعآوری این اطلاعات انجام بدهید؛ چون معمولا چینش یک برنامه* روتین و منظم به شما کمک میکند یک ذهن درسخوان داشته باشید و مطالب با سرعت بیشتری در ذهنتان جا بیفتد.
بهتر است برای هر خانه* جدولتان بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان در نظر بگیرید. خانههای با زمان کوتاهتر معمولا از خانههای با زمان طولانی مناسبتر هستند. اینطوری شما برای درس خواندن بیشتر ترغیب میشوید و درسها به نظرتان خستهکننده نمیآیند.
برای تمام زمانهای قابل استفادهتان خانههایی را در نظر بگیرید.
اگر شما مقدار مشخصی وقت قبل از امتحانتان دارید، به جای یک برنامه* هفتگی روتین یک تقویم متغیر برای خودتان درست کنید. بهطوری که بتوانید مقداری زمان قبل از هر امتحان در نظر بگیرید
زمانهایی را برای رویدادهایی که نمیتوانید هرگز دوباره تجربهشان کنید (مثلا تولد مادر، یک مراسم مخصوص فامیلی، یا قرار ملاقات با دوستان و...) در نظر بگیرید.
ستونی را برای زمانبندی کارهایی که ملزم به انجام آنها هستید در نظر بگیرید. تعهداتی مثل جلسات تمرینی شنا، زمانهای مربوط به برنامههای خانوادگی یا انجام مراسم مذهبی.
یادتان نرود مقدار مناسبی وقت برای استراحت، خواب و ورزش اختصاص بدهید.
اگر تنها زمان محدودی قبل از امتحان فرصت دارید، فعالیتهای غیردرسی و فوقبرنامهتان را لغو کنید یا به تعویق بیندازید
یک برنامه مشخص نیاز دارد که به همه موارد در آن توجه شود تا بتوانید در شرایط بهتری به مسیر رشدی خود ادامه بدهید و نباید تک بعدی باشد اما نیاز است که به اولویت ها حتما توجه شود.