سلام به شما آقا مهدی
در مورد اینکه به بلوغ هنوز نرسیده اید اگر علایم بلوغ را که در زیر بیان می کنم تجربه نمی کنید نیاز است که حتما به متخصص غدد مراجعه کنید تا صفحه رشدی شما و احتمالاتی چون تیروئید و... در شما بررسی شود تا بتوان در مورد رشد دوران بلوغ که یکی از آنها رشد قدی می باشد نظری بیان کرد و این مورد در حیطه تخصصی ما نیست و هیچ فردی بدون بررسی نمودار رشدی، شرایط ژنتیکی و صفحه رشدی که نیاز به عکس دارد نمی تواند در این مورد نظری بیان کند.
1. تغییرات در اندام و تمایلات جنسی
این سه عضو تا سن 20 سالگی تقریبا تا 8 برابر رشد می کند. مجرا های داخلی و غدد سیستم تولید مثل نیز در طول بلوغ افزایش می یابد. پسران اغلب نعوظ یا سفت شدن آلت تناسلی خود را تجربه می کنند. همچنین خروج غیرارادی اسپرم در طول خواب که اغلب با رویا های جنسی همراه است اتفاق می افتد. نخستین انزال در 12 تا 16 سالگی اتفاق می افتد.
این فرایند ها میزان میل جنسی را شدیدا افزایش می دهند. در صورت عدم تخلیه مناسب، این انرژی باعث افزایش میزان خود ارضایی مردان و اعتیاد به آن می شود که می تواند در آینده عملکرد جنسی فرد را مختل کند.
2.مو در اطراف گوش، زیر بغل و صورت رشد می کند. مو های اطراف ناحیه شکم به طور کلی گسترش می یابد که گاهی به ناحیه زیر شکم نیز می رسد. مو در قفسه سینه بیشتر می شود و در مناطق دیگر مانند کمر و شانه ها هم منتشر می شود. مو های دست و پا بیشتر شده و مو های اطراف آلت تناسلی نیز رشد می کند.
3. حنجره پسران در دوران بلوغ بزرگ شده و رشد می کند. در ابتدا صدای ترک خوردن که به صدای خروسی معروف است اتفاق می افتد، اما به تدریج به صدای مردانه عمیق تر تبدیل می شود.
4. پوست در سراسر بدن ضخیم تر می شود. غدد سبابه یا چربی دار در پوست مقدار زیادی ماده سبوم (sebum) را ترشح می کند که این ماده روغنی و چرب، باعث براق شدن مو و جلوگیری از خشک شدن پوست می شود. دلیل بسیاری از جوش های صورت و بدن در دوران بلوغ همین تغییرات پوستی است. جوش ها یکی از رایج ترین ویژگی های بلوغ پسران است. بدن با این میزان بالای تستوسترون در طول سال ها سازگار می شود، و به تدریج جوش ها از بین می رود.
5.جرمها و تودههای عضلانی افزایش پیدا میکند. عضلات در مردان حدود ۵۰ درصد بیشتر از زنان رشد پیدا میکند در صورتی که در دختران میزان چربی بدن افزایش پیدا میکند. افزایش پروتئین نیز در قسمتهای غیر عضلانی بدن دیده میشود.
۶. رشد استخوانها به طور قابل ملاحظهای با افزایش میزان تستوسترون ضخیمتر میشوند. مقدار کلی استخوانها افزایش مییابد. همچنین باعث باریکتر و درازتر شدن استخوان لگن میشود. به طوری که شکلی شبیه قیف را ایجاد میکند، در صورتی که در زنان به شکل تخم مرغی در میآید تا برای باروری مناسب شود. همین تغییرات در استخوان بندی و بافت عضلانی باعث افزایش شدید قد و وزن میشود.
در مورد پاهای پرانتزی در این مورد نیز باید با یک فرد متخصص ارتوپد صحبت کنید تا با بررسی شرایط شما به شما کمک شود تا در صورت امکان بتوانید با ورزش این شرایط را بهبود ببخشید.