سلام به شما دوست عزیز
به نظر می رسد که فشار روحی زیادی را تجربه می کنید اما دقت کنید که این شرایط روحی شما احتمالا تحت تاثیر بیماری شما یعنی افسردگی می باشد و درصورت وجود این حالت نیاز است که اگر شرایط روحی خوبی ندارید برای درمان به روانشناس مراجعه کنید تا با بررسی علایم در اول تشخیص گذاری دقیق صورت گیرد و بعد روند درمانی را طی کنید .
شرایط روحی انسان می تواند بر عملکرد و روابط بین فردی تاثیر زیادی داشته باشد پس نمی توان با نادیده گرفتن آنها پیش رفت .
افراد افسرده دچار هیجانات منفی هستند و دیگران آنها را افرادی ناامید، دلسرد، پریشان، ناراحت و اندوهگین مینامند. کسانی که دچار اختلال افسردگی هستند حساسند و زود به گریه میافتند. گریههای آنها طولانی و دورههای آن نزدیک به هم است. کم پیش میآید که هیجانهای مثبت و شادمانی در افراد افسرده پدید آید. آنها بیانگیزه و کمحوصله هستند. حتی به انجام سرگرمیها و کارهایی که تا پیش از افسردگی برایشان لذتبخش و شادیآور بوده تمایلی ندارند و شادشان نمیکند. آنها به گوشهگیری علاقهمند هستند و تمایلات جنسی آنان نیز به شدت کاهش مییابد.
علایم افسردگی می تواند با موارد زیر همراه باشد و عموما اگر این علایم بیش از دو هفته وجود داشته باشد نیاز به مراجعه به روانشناس هست:
1- سمپتوم های هیجانی و انگیزشی:
تجارب هیجانی مانند غمگینی، نومیدی و …
بی انگیزگی، عدم علاقه به کارها و عدم لذت، کاهش میل جنسی و …
2- سمپتوم های شناختی:
احساس بی فایدگی و تهی بودن و ناامیدی، باورهای بدبینانه، فکر کردن به خودکشی، ناتوانی تمرکز و تصمیم گیری، …
3- سمپتوم های رفتاری:
کندی در انجام کارها یکی از ویژگیهای رفتاری برجسته* افراد افسرده است. افراد افسرده در گفتوگو با دیگران جملههای کوتاه و منفی به کار میبرند. از نظر فعالیت جسمانی سست و غیرفعالند. دوست دارند ساعتها در رختخواب بمانند و همیشه خود را بدون انرژی و خسته میدانند. انجام کوچکترین کاری انرژی بالایی از آنها میگیرد و در بیشتر واکنشهای جسمانی کند و کمتحرک هستند. افراد افسرده معمولا به تمیزی، بهداشت، پوشش و لباس، و وضع ظاهری اهمیت چندانی نمیدهند البته دقت کنید به شدت بیماری نیز این علایم بستگی دارد .
4- سمپتوم های فیزیولوژیکی:
فراد افسرده را میتوانیم از روی نشانههای جسمانی نیز توصیف کنیم. در طول افسردگی، اشتها و وزن فرد افسرده دگرگون میشود. برخی از افراد دچار کاهش وزن و برخی دچار افزایش وزن میشوند. آنها نسب به دوران پیش از افسردگی کمتر یا بیشتر غذا میخورند. آنهایی که دچار پرخوری هستند حتی در هنگامی که گرسنه نیستند هم دست از خوردن نمیکشند. و کسانی که میلی به غذا خوردن ندارند بیشتر غذاها را بیمزه میدانند و احساس بیاشتهایی میکنند. این تغییر در عادت غذایی میتواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد. یکی دیگر از نشانههای جسمانی افسردگی، یبوست است. افراد افسرده ممکن است چند روز پشت سر هم به دستشویی نروند.
بیخوابی و اختلال خواب یکی دیگر از شکایتهای اصلی کسانی است که دچار افسردگی هستند. آنها به سختی میتوانند بخوابند و خوابشان کوتاه است به گونهای که بارها در طول شب از خواب میپرند. پیاپی کابوس میبینند و پس از بیدار شدن از خواب، باز هم احساس خستگی و ناتوانی میکنند. همین باعث میشود که افراد افسرده ساعتهای طولانی از روز و شب را به خوابیدن بگذرانند. در خانمها افسردگی میتواند سیکل عادت ماهانه را نامنظم کند و حتی برای یک یا چند ماه عادت ماهانه را تجربه نکنند.
در صورتی که احساس میکنید شرایط روحی شما نامساعد شده و روند زندگی شما را تحت تاصیر قرار داده برای تشخیص گذاری درست و تجربه کردن شرایط بهتر
با طی کردن روند درمانی می توانید به آنها دست یابید.